Medryttare

På Södertörn Ryttarcenter Ridskola så finns möjligheten att bli medryttare på någon av våra fina ridskolehästar.

För att bli medryttare så måste du rida med på minst 1 grupplektion per vecka på din medryttarhäst alternativt rida minst

2 privatlektioner i månaden för någon av våra instruktörer.

Du måste även vara medlem i Södertörn Ryttarcenter Tävlingsklubb för att försäkringarna skall gälla.

När du är medryttare så har du även möjlighet att tävla med din medryttarhäst när din instruktör anser att du är redo. 

Anledningen till varför du måste rida lektioner för instruktör när du är medryttare på någon av våra hästar är att vi är rädda om både dig och hästarna och vi vill kunna följa med dig och hästen i eran utveckling. Vi vill också se och hjälpa till att korrigera ev problem hos häst eller ryttare innan de blir bestående.

När du är medryttare på någon av våra hästar så rider du förutom dina lektioner din medryttarhäst självständigt ett antal gånger per vecka enligt överenskommelse, på överenskomna dagar och tider.

När du rider självständigt så rider du dressyr/markarbete i ridhuset. Om du fått tillåtelse från din instruktör så kan du också rida på utebanan eller ta en tur i skogen. För all ridning utomhus krävs att ni alltid är minst 2 personer samt att minst 1 person är över 18 år samt att din instruktör har givit sitt godkännande. (För personer som är under 18 år är det också tillåtet om förälder eller annan vuxen går med er ut i skogen eller till utebanan)

Hoppa får man bara göra på lektion med instruktör eller på tävling.

Om du är intresserad av att bli medryttare på någon av våra hästar så börjar du med att boka en provlektion antingen en privatlektion eller en DropIn lektion i någon av våra grupper så att våra instruktörer kan se på vilken nivå du befinner dig på ridmässigt och kunna "matcha" dig med rätt häst. Det är också viktigt att du talar om för oss vad du är mest intresserad av och vad du vill få ut av din ridning då våra hästar är mer eller mindre lämpade för vissa uppgifter.

Våra olika medryttarpaket hittar du nedan. Kontakta oss om inget av paketen passar dig så skräddarsyr vi ett paket till dig.